O&M Akademija

DOBRODOŠLI U SVET OTKRIVANJA MOGUĆNOSTI VAŠE DECE I USMERAVANJU
KA ZDRAVIM IZBORIMA KROZ KULTURU I STVARALAŠTVO.

Kontaktirajte nas

  Svetlana Palada

  Home  /  Svetlana Palada

  Svetlana Ceca Palada

  Vokalni solista

  Svoju muzičku karijeru započinje 1996. godine.

  Postaje vokalni solista RNS gde pravi svoje prve trajne snimke za fonoteku Radio Novog Sada, u tom periodu započinje saradnju sa profesorom Aleksandrom Dujinom nastupajući sa njegovim kvartetom.

  1998.odlazi u Beograd gde u klasi Ljilje Rančic (Madam Piano) na novootvorenom odseku pri muzičkoj školi „K.Stanković“ pohađa jazz pevanje i teoriju muzike.

  U tom periodu sarađuje i sa Nadom Knežević.

  Na festivalu „Beogradsko proleće“, 2000. godine osvaja svoju prvu nagradu za interpretaciju, te iste godine na festivalu „Miris Mediterana“ u Kotoru, osvaja nagradu za interpretaciju i prvu nagradu publike .

  Krajem 2000.godine odlazi u Egipat sa svojim bendom gde intenzivno boravi i radi godinu dana, zatim odlazi u Norvešku.

  Po povratku započinje karijeru studijskog muzičara pevajući prateće vokale na albumima i koncertima Cece Slavković, Željka Joksimovića, Saše Vasića, Goce Tržan, Đoleta Balaševića, Sergeja Ćetkovica, leksandre Radović i mnogih drugih, a od 2004. godine postaje i stalni član benda Vlade Georgijeva.

  Na Umbria jazz fetsivalu u Italiji (2005.) pohađa Berklee summer school u klasi DonneMc Elroy i Dennisa Mongomerija III (jazz teorija, pevanje i gospel hor).

  Intenzivira saradnju sa NSB bendom i kvatretom Aleksandra Dujina, kao i nastupe na poznatim festivalima i manifestacijama sa Simfonijskim orkestrom i Big bandom RTB-a.

  U januaru 2011. odlazi za London gde promoviše svoj singl na BBC radiju, i nastupa u jednom od naprestižnijih jazz klubova u Londonu “ Pizzaexpress jazzclub“gde su nastupali i Norah Jones, Jamie Cullum, Diana Krall i mnogi drugi jazz velikani.

  Od 2009-2012  radila kao asistent predavač u školi pop muzike Aleksandre Radović.

  Trenutno radi na komponovanju muzike kako za sebe tako i za druge izvođače. Živi i radi u Novom Sadu.

  Svetlana je upravo pre par dana potpisala svoj prvi inostrani ugovor za izdavačku kuću Amadea records i njen singl „Idigo child“ će se uskoro naći na svim sajtovima za skidanje muzike Itunes, Cdbaby….

  Priprema svoj solo album…