O&M Akademija

DOBRODOŠLI U SVET OTKRIVANJA MOGUĆNOSTI VAŠE DECE I USMERAVANJU
KA ZDRAVIM IZBORIMA KROZ KULTURU I STVARALAŠTVO.

Kontaktirajte nas

  Olivera Inić & Marina Adamov Stojadinović

  Home  /  Olivera Inić & Marina Adamov Stojadinović

  Olivera Inić &
  Marina Adamov Stojadinović

  Osnivači Akademije O&M

  Olivera Inić

  Rodjena 1968.godine u Novom Sadu
  Osnovnu,srednju školu i Pedagošku Akademiju (vaspitač)završila u Novom Sadu
  Menadžer za upravljanje Organizacijama
  Tokom školovanja aktivno učestvovala u stvaranju radionica glume i obuke studenata Pedagoške Akademije, u stvaranju predstava i izradi lutaka.Tokom studija na odseku vaspitač, o lutkarstvu i osnovama glume kroz rad sa decom, učila od našeg priznatog lutkara Milivoja Radakovića .
  Nakon završenih studija organizator grupe mladih za stvaranje edukativnih predstava za decu.
  Osnivač i menadžer preduzeća doo Kiki (27 godina radnog iskustva kao privrednik)
  Osnivač i Upravitelj Fondacije za razvoj kulture i stvaralaštva dece i omladine COOLIST
  Autor projekata koji doprinose razvoju kulturne politike za decui mlade.
  Organizacija regionalnih Kvalifikacija za World Dance master u Poreču(Sala Spensa 21.03 2010.uz učešće oko 450 dece i mladih iz Srbije,Bosne,Makedonije)u saradnji sa Europian Dance Union (Klagenfurt)

  Organizator i autor projekta Uključi me naučiću koji promoviše edukaciju mladih kroz teatar u školama.
  Idejni tvorac i realizator višegodišnjeg programa Ja upoznajem Novi Sad – edukacija dece o svom gradu i organizovanje kviza znanja.
  Kroz autorski projekat Lavirint Organizovala filmske radionice u okviru projekta o nasilju medju mladima, Radionice o značaju filma u procesu vaspitanja i obrazovanja.
  Idejni tvorac i autor teksta mjuzikla za decu i omladinu kroz direktno učešće mladih.
  Kroz projekat «Kultura i stvaralaštvo u mojoj sredini (KISS) «, radi na edukaciji i unapređenju talenata mladih u naseljenim mestima.

  Sa svojom koleginicom Marinom Adamov Stojadinović, 2012. godine osnovala je Akademiju zabave i umetnosti “O&M”, čiji je menadžer i izvršni producent.

  Autor teksta I teksta songova za mjuzikl “Sav taj show” za decu i mlade, prvi autorski mjuzikl kod nas koji je upravo i bio početak realizacije novog programa za decu i mlade, a kroz koji će se stručno i profesionalno baviti otkrivanjem, razvojem i unapređenjem njihovih talenata i potencijala.
  Sa svojim stručnim timom Akademiju “O&M” je predstavila, kao autor ili producent , kroz mjuzikle i pozorišne predstave (“Sav taj Show”, “Eni džunior”, “Na staklenim nogama”, Diznijev “Petar Pan džunior”), kao i koncerte u Pozorištu mladih, Sinagogi, Studiju M, Muzeju savremene umetnosti, Kulturnom centru Novog Sada, Srpskom narodnom pozorištu, Gimnaziji „Laza Kostić“, kao i u Madlenianumu i na Kolarcu u Beogradu.

  Marina Adamov Stojadinović

  Po završetku Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“, klavirski odsek, završila je master akademskih studija iz kompozicije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Zorana Mulića.

  Kao kompozitor i aranžer pobeđivala je na mnogim festivalima muzike za decu u zemlji i inostranstvu. Kao autor i urednik imala je svoje TV i Radio emisije za decu i mlade, za koje je komponovala špice i džinglove, autor je i brojnih radio i TV reklama. Osim navedenog, radi i na organizaciji i realizaciji mnogih muzičkih festivala u zemlji i inostranstvu.

  U vreme studiranja, svojim kompozicijama se predstavila na Konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi, na Internacionalnoj Tribini Kompozitora u Parizu, Tribine kompozitora u Novom Sadu i Beogradu. Njene kompozicije i obrade poznatih autora nalaze se na redovnom repertoaru profesionalnih horova u Srbiji, B i H, Crnoj Gori, pa i u nekim evropskim zemljama, kao i na njihovim CD izdanjima na kojima se potpisuje i kao muzički producent. Napisala je i nekoliko aranžmana za mešoviti hor koji su objavljeni u notnom zborniku “Srpski Božić”. Od 2018. god., njene horske kompozicije i aranžmani nalaze se i na redovnom repertoaru i CD izdanjima horova u SAD.

  Svirajući duži niz godina u BIG BAND-u RTNS, komponujući i aranžirajući za isti orkestar, razvila je afinitete ka filmskoj, orkestarskoj i uopšte instrumentalnoj muzici. Na Kanskom filmskom festivalu, u selekciji kratkih filmova prikazan je i „Teslin kabare“, za koji je komponovala muziku.

  Autor je i rukovodilac mnogobrojnih radionica mjuzikla kod nas, a svoje uspehe i metode rada podelila je i na prestižnom festivalu “Europa Cantat” u Pečuju (Mađarska), u julu 2015. godine, na svojoj radionici mjuzikla „Workshop for Conductors and Composers – Musicals for Children and Youth“, koju je vodila za pedagoge, kompozitore i dirigente iz celog sveta.

  Sa svojom koleginicom Oliverom Inić 2012. godine osnovala je Akademiju zabave i umetnosti “O&M”, čiji je predsednik. Komponovala je mjuzikl “Sav taj show” za decu i mlade, prvi autorski mjuzikl kod nas koji je upravo i bio početak realizacije novog programa za decu i mlade, a kroz koji će se stručno i profesionalno baviti otkrivanjem, razvojem i unapređenjem njihovih talenata i potencijala. Sa svojim stručnim timom Akademiju “O&M” je predstavila, kao autor ili umetnički rukovodilac, kroz mjuzikle i pozorišne predstave (Sav taj Show, Eni džunior, Na staklenim nogama, Diznijev Petar Pan džunior), kao i koncerte u Pozorištu mladih, Sinagogi, Studiju M, Muzeju savremene umetnosti, Kulturnom centru Novog Sada, Srpskom narodnom pozorištu, Gimnaziji „Laza Kostić“, kao i u Madlenianumu i na Kolarcu u Beogradu.