O nama

Akademija zabave i umetnosti O&M je neprofitna edukativna organizacija, osnovana u Novom Sadu 2012. godine.

Naša priča

Nakon višegodišnjeg iskustva u radu sa decom i mladima, O&M Akademiju su osnovale Marina Adamov Stojadinović – kompozitor i Olivera Inić – diplomirani vaspitač.

Od osnivanja pa do danas, kroz O&M Akademiju je prošlo na stotine dece i mladih.

Svima njima je zajedničko da su razvili ili otkrili svoj talenat kroz rad sa nama, zavoleli scenske umetnosti i ulepšali svoje detijnstvo i odrastanje baveći se kreativnim radom.

Stečeno samopuzdanje tokom rada na Akademiji O&M, emotivna inteligencija, veštine u komunikaciji, timskom radu, improvizaciji i adaptaciji u prevazilaženju nepredviđenih situacija, su svakome od njih bile od izuzetnog značaja tokom odrastanja, razvoja ličnosti, odabira zanimanja, profesionalnog razvoja i daljeg samostalnog koračanja kroz život.

 

 

 

Naša misija

Omogućavamo deci i mladima da razviju i otkriju u sebi skrivene talente, ovladaju scenskim veštinama i sve to kroz jedan ozbiljan umetnički rad, ali na zabavan način koji će ih činiti srećnim tokom bavljenja scenskom umetnošću.

ovako mi radimo

Koncept rada našeg tima је jedinstven.

Programi su organizovani u manjim uzrasnim grupama i zasnovani na individualnom pristupu svakom pojedincu u skladu sa uzrastom, sklonostima, željama, prethodnim iskustvom i talentom.

Naši predavači koriste moderne i inovativne tehnike i vežbe koje su pre svega izuzetno zabavne, bez obzira što su pojedini programi i zadaci veoma zahtevni.
Takođe, naši polaznici su često aktivno uključeni u odabir i kreiranje programa.

Deca i mladi na taj način sa velikim entuzijazmom upijaju nova znanja, razvijaju svoje talente i vremenom se transformišu u kreativne ličnosti pune samopouzdanja, što je od izuzetnog značaja za njihov dalji razvoj.

Uzrasti sa kojima radimo su: 7-9, 10-12, 13-15 i 16-18 godina.

 

Petar-pan-16

DOBRODOŠLI U SVET OTKRIVANJA MOGUĆNOSTI VAŠE DECE I USMERAVANJU
KA ZDRAVIM IZBORIMA KROZ KULTURU I STVARALAŠTVO.

Upoznaj naš tim

Klikni na notu i saznaj više!

Maja-grgic-gluma

Maja

Maja Grgić | Diplomirani reditelj | Gluma i režija

Datum rođenja: 4. 2. 1985.
Obrazovanje: Srednja muzička škola Isidor Bajić u Novom Sadu.
Zvanje: Muzički saradnik
Akademija umetnosti u Novom Sadu, klasa profesor Boro Drašković.
Zvanje: Diplomirani reditelj

Bavi se pedagoškim radom na Akademiji zabave i umetnosti O&M, gde pored vodjenja nastave glume, režira predstave i mjuzikle:
“Sav taj show”- autorski mjuzikl
“ENI Jr” – Brodway licenca
“Na staklenim nogama”- autorski mjuzikl
“Petar Pan Jr.” Diznijeva licenca

POZORIŠTE

“Idiot”, Muza Pavlova, Teatar Promena i SNP,
“Porodične priče”, Biljana Srbljanović, Teatar Promena, Pozorište Mladih i SNP.
“Peh pod krovom”, Pavel Kohout, Pozorište Mladih Novi Sad
“Palčica”, H. K. Andersen, Vesela Kornjača
“Vidovdanska tugovanka” (recital), Dobrivoje Zečević, izvedeno u manastiru Kaona,
“Urnebesna tragedija” – koprodukcija SNP i STRADA Novi Sad,
“Drž’ – ne daj”, Maja Grgić i Sonja Leštar- Pozorišna trupa Drž’ ne daj, Novi Sad,
“Teatar poezije” – pozorišna trupa Šmiranti, Novi Sad
“Didona i Enej” (opera), Sinagoga, Novi Sad
“Vašarište”, Pozorišna trupa Drž’ – ne daj, Novi Sad,
“Povuci potegni” Evropski projekat, Fondacija 2021

TELEVIZIJA I RADIO:

“Galerija” (tv emisija), Radio Televizija Vojvodine,
Muzički spot za pesmu Generacija, grupe JAL,
“Maja Majušna” (radiodrama), – adaptacija Marija Ardeljan, Radio Novi Sad,
“Gusarski kapetan Džon Piplfoks” (radiodrama), Duško Radović, Radio Novi Sad,
“Đorđe Ćurčija” (radiodrama), Mikica Ilić, Radio Novi Sad,
Radio minijature: Hipnotizer, Amok Tokio, Anrejin krst, Semafor, Putko – Radio Novi Sad

DOKUMENTARNI FILMOVI:

“Duša”, Akademija Umetnosti Novi Sad,
“Jedna od biografija” – Kulturni centar Novi Sad,
“Supstancu na distancu”, podržan od Instituta za javno zdravlje Srbije,
“Slovenija v srcu”, Društvo Slovenaca Kredarica,
“Fantje iz Novega Sada”, Društvo Slovenaca Kredarica,
“Kredarica – prvih 20 godina”, Društvo Slovenaca Kredarica,
“Sećanje na Atića”, Strada

saradnik na radionicama NOVE DRAME, u okviru Sterijinog pozorja,
saradnik sa dramskog odseka na NOMUS-u.
selektor predstava za Festival vojvodjanskih amaterskih trupa,
saradnik na projektu Srbija kreativni sudar, u organizaciji Kulturanove,
Saradnik na inicijativi Novi sad čita deci, u organizaciji Centra Harmonija,
Stalni član STRADE Novi Sad.

FESTIVALI:

“Susret Vojvođanskih pozorišta”, “Porodične priče”, Zrenjanin 2007.
“Dani komedije Jagodina”, Urnebesna tragedija, Jagodina 2012.

Dunja-deuric-pevanje

Dunja

Dunja Deurić | Master teoretičar umetnosti | Pevanje

Nakon završene srednje muzičke škole u Zrenjaninu (teoretski odsek i odsek za solo pevanje) nastavlja školovanje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i stiče zvanje Master teoretičar umetnosti (master studije Metodike nastave u polju muzičke kulture). Tokom školovanja osvaja brojna priznanja na takmičenjima solo pevača, a dobija i nagradu za izuzetna dostignuća grada Zrenjanina 2005. godine. Tokom studija, fokus njenih interesovanja u najvećoj meri bio je okrenut ka vokalnoj tehnici i horskom pevanju. Sarađivala je sa Vojvođanskim mešovitim horom, Vokalnim studiom „Orfelin“, crkvenim horovima „Sv. Georgije“ i „Sveti Stefan Dečanski“, a takođe je osnivač Vokalne radionice u centru za muzičko obrazovanje “ Kulturno sklonište“. Učestvuje na dirigentskim radionicama festivala Europa Cantat 2012. godine u Torinu (Italija) i 2015. u Pečuju (Mađarska). Trenutno radi kao dirigent i umetnički rukovodilac Mešovitog hora AKUD UNS „Sonja Marinković“ na čijem je čelu od januara 2015. godine, a sa kojim je osvojila veliki broj priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima – između ostalog zlatnu plaketu na natpevavanju horova na Mokranjčevim danima u Negotinu 2016. i dve zlatne medalje na Evropskim horskim igrama u Geteborgu (Švedska) 2019. Dobitnik je nagrade za najboljeg dirigenta na Prvom međunarodnom horskom šampionatu „Lege artis“ održanom u Tuzli 2016. godine i nagrade za najperspektivnijeg mladog dirigenta na 27. Internacionalnim horskim svečanostima u Nišu 2018. godine.

2017. godine započinje uspešnju saradnju sa Akademijom zabave i umetnosti O&M i biva angažovana na mestu profesora pevanja, u okviru kog radi na postavci i razvoju različitih vidova vokalne tehnike u grupnim altivnostima, ali sa individualnim pristupom prilagođenim uzrastu i potrebama pevača.

Mia-inic-scenski-pokret

Mia

Mia Inic | Koreograf | Scenski pokret i kreativni ples

Trenutno radim u oblasti izvođačkih umetnosti i na polju razvoja edukativnih i plesnih programa za decu i mlade kao i povećanju vidljivosti savremene plesne scene u Novom Sadu.

Studirala sam na Departmanu za turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu, Univerzitet u Novom Sadu i završila studijski program na Fakultetu za sport i turizam TIMS u Novom Sadu gde sam postala sertifikovani sportski operativni trener modernog plesa.

Svoje znanje i iskustvo u plesu unapređivala sam odlaskom na međunarodne festivale, radionice i edukacije kao što su: DAF Dance Arts Faculty (Rim); Impulstanz Festival (Beč); Alvin Ailey American Dance Theatre (Njujork); Henny Jurriens Stichtung (Amsterdam); Summer dance school (Ljubljana); Florence Dance Center (Firenca); Camping Centre National de la Danse (Pariz) i dr.

Od 2012. godine bavim se razvojem edukativnih i kulturnih programa za decu u Novom Sadu kroz rad Coolist Fondacije i redovni sam nastavnik i koreograf na Akademiji zabave i umetnosti ,,O&M’’ u Novom Sadu gde radim na razvoju talenata u scenskom pokretu, plesu i fizičkom teatru.

Od 2014. godine sam deo obrazovnog i istraživačkog programa Pokretnica i saradjujem sa Praktikabl platformom za savremenu umetnost i performans.

Od 2015. godine aktivna sam na polju plesnog teatra i kreativnog plesa za decu kroz edukativne programe u Studiju kreativnog plesa i DANS ansamblu u Sokolskom društvu Vojvodina u Novom Sadu gde radim kao nastavnik i koreograf.

Jedan sam od organizatora i PR prvog festivala savremenog plesa i performansa u Novom Sadu Pokretnica koji je osnovan 2017. godine i unazad 3 godine okuplja plesače, koreografe, muzičare i druge umetnike sa lokalne i regionalne scene.

Svetlana-ceca-palada-pevanje

Ceca

Svetlana - Ceca Palada | Vokalni solista | Pevanje

Svoju muzičku karijeru započinje 1996. godine.

Postaje vokalni solista RNS gde pravi svoje prve trajne snimke za fonoteku Radio Novog Sada, u tom periodu započinje saradnju sa profesorom Aleksandrom Dujinom nastupajući sa njegovim kvartetom.

1998.odlazi u Beograd gde u klasi Ljilje Rančic (Madam Piano) na novootvorenom odseku pri muzičkoj školi „K.Stanković“ pohađa jazz pevanje i teoriju muzike.

U tom periodu sarađuje i sa Nadom Knežević.

Na festivalu „Beogradsko proleće“, 2000. godine osvaja svoju prvu nagradu za interpretaciju, te iste godine na festivalu „Miris Mediterana“ u Kotoru, osvaja nagradu za interpretaciju i prvu nagradu publike.

Krajem 2000.godine odlazi u Egipat sa svojim bendom gde intenzivno boravi i radi godinu dana, zatim odlazi u Norvešku.

Po povratku započinje karijeru studijskog muzičara pevajući prateće vokale na albumima i koncertima Cece Slavković, Željka Joksimovića, Saše Vasića, Goce Tržan, Đoleta Balaševića, Sergeja Ćetkovica, leksandre Radović i mnogih drugih, a od 2004. godine postaje i stalni član benda Vlade Georgijeva.

Na Umbria jazz fetsivalu u Italiji (2005.) pohađa Berklee summer school u klasi DonneMc Elroy i Dennisa Mongomerija III (jazz teorija, pevanje i gospel hor).

Intenzivira saradnju sa NSB bendom i kvatretom Aleksandra Dujina, kao i nastupe na poznatim festivalima i manifestacijama sa Simfonijskim orkestrom i Big bandom RTB-a.

U januaru 2011. odlazi za London gde promoviše svoj singl na BBC radiju, i nastupa u jednom od naprestižnijih jazz klubova u Londonu “ Pizzaexpress jazzclub“gde su nastupali i Norah Jones, Jamie Cullum, Diana Krall i mnogi drugi jazz velikani.

Od 2009-2012 radila kao asistent predavač u školi pop muzike Aleksandre Radović.

Trenutno radi na komponovanju muzike kako za sebe tako i za druge izvođače. Živi i radi u Novom Sadu.

Svetlana je upravo pre par dana potpisala svoj prvi inostrani ugovor za izdavačku kuću Amadea records i njen singl „Idigo child“ će se uskoro naći na svim sajtovima za skidanje muzike Itunes, Cdbaby….

Priprema svoj solo album…

Olja-inic2

Olja | Osnivač O&M

Olivera Inić | Dilomirani vaspitač | Menadžer za upravljanje organizacijama

Rodjena 1968.godine u Novom Sadu
Osnovnu,srednju školu i Pedagošku Akademiju (vaspitač)završila u Novom Sadu
Menadžer za upravljanje Organizacijama
Tokom školovanja aktivno učestvovala u stvaranju radionica glume i obuke studenata Pedagoške Akademije, u stvaranju predstava i izradi lutaka.Tokom studija na odseku vaspitač, o lutkarstvu i osnovama glume kroz rad sa decom, učila od našeg priznatog lutkara Milivoja Radakovića .
Nakon završenih studija organizator grupe mladih za stvaranje edukativnih predstava za decu.
Osnivač i menadžer preduzeća doo Kiki (27 godina radnog iskustva kao privrednik)
Osnivač i Upravitelj Fondacije za razvoj kulture i stvaralaštva dece i omladine COOLIST
Autor projekata koji doprinose razvoju kulturne politike za decui mlade.
Organizacija regionalnih Kvalifikacija za World Dance master u Poreču(Sala Spensa 21.03 2010.uz učešće oko 450 dece i mladih iz Srbije,Bosne,Makedonije)u saradnji sa Europian Dance Union (Klagenfurt)

Organizator i autor projekta Uključi me naučiću koji promoviše edukaciju mladih kroz teatar u školama.
Idejni tvorac i realizator višegodišnjeg programa Ja upoznajem Novi Sad – edukacija dece o svom gradu i organizovanje kviza znanja.
Kroz autorski projekat Lavirint Organizovala filmske radionice u okviru projekta o nasilju medju mladima, Radionice o značaju filma u procesu vaspitanja i obrazovanja.
Idejni tvorac i autor teksta mjuzikla za decu i omladinu kroz direktno učešće mladih.
Kroz projekat «Kultura i stvaralaštvo u mojoj sredini (KISS) «, radi na edukaciji i unapređenju talenata mladih u naseljenim mestima.

Sa svojom koleginicom Marinom Adamov Stojadinović, 2012. godine osnovala je Akademiju zabave i umetnosti “O&M”, čiji je menadžer i izvršni producent.

Autor teksta I teksta songova za mjuzikl “Sav taj show” za decu i mlade, prvi autorski mjuzikl kod nas koji je upravo i bio početak realizacije novog programa za decu i mlade, a kroz koji će se stručno i profesionalno baviti otkrivanjem, razvojem i unapređenjem njihovih talenata i potencijala.
Sa svojim stručnim timom Akademiju “O&M” je predstavila, kao autor ili producent , kroz mjuzikle i pozorišne predstave (“Sav taj Show”, “Eni džunior”, “Na staklenim nogama”, Diznijev “Petar Pan džunior”), kao i koncerte u Pozorištu mladih, Sinagogi, Studiju M, Muzeju savremene umetnosti, Kulturnom centru Novog Sada, Srpskom narodnom pozorištu, Gimnaziji „Laza Kostić“, kao i u Madlenianumu i na Kolarcu u Beogradu.

Marina-adamov-stojadinovic-osnivac

Marina | Osnivač O&M

Marina Adamov-Stojadinović | Master akademskih studija iz kompozicije

Po završetku Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“, klavirski odsek, završila je master akademskih studija iz kompozicije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Zorana Mulića.

Kao kompozitor i aranžer pobeđivala je na mnogim festivalima muzike za decu u zemlji i inostranstvu. Kao autor i urednik imala je svoje TV i Radio emisije za decu i mlade, za koje je komponovala špice i džinglove, autor je i brojnih radio i TV reklama. Osim navedenog, radi i na organizaciji i realizaciji mnogih muzičkih festivala u zemlji i inostranstvu.

U vreme studiranja, svojim kompozicijama se predstavila na Konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi, na Internacionalnoj Tribini Kompozitora u Parizu, Tribine kompozitora u Novom Sadu i Beogradu. Njene kompozicije i obrade poznatih autora nalaze se na redovnom repertoaru profesionalnih horova u Srbiji, B i H, Crnoj Gori, pa i u nekim evropskim zemljama, kao i na njihovim CD izdanjima na kojima se potpisuje i kao muzički producent. Napisala je i nekoliko aranžmana za mešoviti hor koji su objavljeni u notnom zborniku “Srpski Božić”. Od 2018. god., njene horske kompozicije i aranžmani nalaze se i na redovnom repertoaru i CD izdanjima horova u SAD.

Svirajući duži niz godina u BIG BAND-u RTNS, komponujući i aranžirajući za isti orkestar, razvila je afinitete ka filmskoj, orkestarskoj i uopšte instrumentalnoj muzici. Na Kanskom filmskom festivalu, u selekciji kratkih filmova prikazan je i „Teslin kabare“, za koji je komponovala muziku.

Autor je i rukovodilac mnogobrojnih radionica mjuzikla kod nas, a svoje uspehe i metode rada podelila je i na prestižnom festivalu “Europa Cantat” u Pečuju (Mađarska), u julu 2015. godine, na svojoj radionici mjuzikla „Workshop for Conductors and Composers – Musicals for Children and Youth“, koju je vodila za pedagoge, kompozitore i dirigente iz celog sveta.

Sa svojom koleginicom Oliverom Inić 2012. godine osnovala je Akademiju zabave i umetnosti “O&M”, čiji je predsednik. Komponovala je mjuzikl “Sav taj show” za decu i mlade, prvi autorski mjuzikl kod nas koji je upravo i bio početak realizacije novog programa za decu i mlade, a kroz koji će se stručno i profesionalno baviti otkrivanjem, razvojem i unapređenjem njihovih talenata i potencijala. Sa svojim stručnim timom Akademiju “O&M” je predstavila, kao autor ili umetnički rukovodilac, kroz mjuzikle i pozorišne predstave (Sav taj Show, Eni džunior, Na staklenim nogama, Diznijev Petar Pan džunior), kao i koncerte u Pozorištu mladih, Sinagogi, Studiju M, Muzeju savremene umetnosti, Kulturnom centru Novog Sada, Srpskom narodnom pozorištu, Gimnaziji „Laza Kostić“, kao i u Madlenianumu i na Kolarcu u Beogradu.

Pogledaj naše nastupe i projekte u pripremi!

Postani i ti deo nekog našeg novog uzbudljivog projekta!

Steći ćeš nove prijatelje, upoznaćeš zanimljive osobe sličnih afiniteta, različitih karaktera, iz različitih škola, delova grada, društvenog okruženja i postaćete veoma bliski tokom kreativnog, zanimljivog i zabavnog zajedničkog rada na Akademiji O&M.

Pin It on Pinterest

Share This