O&M Akademija

DOBRODOŠLI U SVET OTKRIVANJA MOGUĆNOSTI VAŠE DECE I USMERAVANJU
KA ZDRAVIM IZBORIMA KROZ KULTURU I STVARALAŠTVO.

Kontaktirajte nas

  Mia Inić

  Home  /  Mia Inić

  Mia Inić

  Scenski pokret i kreativni ples

  Mia Inić

  Trenutno radim u oblasti izvođačkih umetnosti i na polju razvoja edukativnih i plesnih programa za decu i mlade kao i povećanju vidljivosti savremene plesne scene u Novom Sadu.

  Studirala sam na Departmanu za turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu, Univerzitet u Novom Sadu i završila studijski program na Fakultetu za sport i turizam TIMS u Novom Sadu gde sam postala sertifikovani sportski operativni trener modernog plesa.

  Svoje znanje i iskustvo u plesu unapređivala sam odlaskom na međunarodne festivale, radionice i edukacije kao što su: DAF Dance Arts Faculty (Rim); Impulstanz Festival (Beč); Alvin Ailey American Dance Theatre (Njujork); Henny Jurriens Stichtung (Amsterdam); Summer dance school (Ljubljana); Florence Dance Center (Firenca); Camping Centre National de la Danse (Pariz) i dr.

  Od 2012. godine bavim se razvojem edukativnih i kulturnih programa za decu u Novom Sadu kroz rad Coolist Fondacije i redovni sam nastavnik i koreograf na Akademiji zabave i umetnosti ,,O&M’’ u Novom Sadu gde radim na razvoju talenata u scenskom pokretu, plesu i fizičkom teatru.

  Od 2014. godine sam deo obrazovnog i istraživačkog programa Pokretnica i saradjujem sa Praktikabl platformom za savremenu umetnost i performans.

  Od 2015. godine aktivna sam na polju plesnog teatra i kreativnog plesa za decu kroz edukativne programe u Studiju kreativnog plesa i DANS ansamblu u Sokolskom društvu Vojvodina u Novom Sadu gde radim kao nastavnik i koreograf.

  Jedan sam od organizatora i PR prvog festivala savremenog plesa i performansa u Novom Sadu Pokretnica koji je osnovan 2017. godine i unazad 3 godine okuplja plesače, koreografe, muzičare i druge umetnike sa lokalne i regionalne scene.