Najlepše pesme za decu na srpskom i engleskom jeziku!

Note i tekstovi

U okviru najveće kulturne manifestacije u istoriji našeg grada ”Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022”, a kao deo našeg projekta KulturEsencija, odlučili smo da vam poklonimo note i tekstove nekih od najlepših dečijih pesama koje su obogatile kulturnu baštinu nekadašnjeg prostora SFRJ i uz koje su odrastale generacije.

Čuveni kompozitori i dečiji pesnici

Sve te prelepe melodije su komponovali poznati kompozitori na stihove naših čuvenih pesnika. Ovo je svojevrsna promocija našeg kulturnog nasleđa kroz približavanje stvaralaštva za decu bliskog roditeljima iz naše sredine, njihovoj deci i inostranoj publici.

Želja nam je da se i današnji mališani raduju i uživaju u kvalitetnim dečijim pesmama isto kao što smo se i mi nekada radovali i uživali, pevajući i odrastajući uz ovakav kvalitetan repertoar.

Pesme uz koje smo odrastali

Sigurno se sećate čuvene TV emisije za decu ”Muzički tobogan” iz koje su potekli prethodni hitovi dečije muzike kao što su ”Bubnjar” ili „Tesno doba”, a pevao ih je Zdravko Čolić?

Zatim, kompozicije ”Deca su ukras sveta” Minje Subote na prelepe stihove Ljube Ršumovića, čuvenih pesama koje smo svi pevali na redovnim horskim probama u osnovnim školama, priredbama, sletovima, kao na primer „Hiljadu radosti”, „Mladost je radost“…

Note i tekstovi su u PDF formatu i možeš ih preuzeti na ovoj stranici

Podeli ovu stranicu na svojim društvenim mrežama kako bi i tvoji prijatelji i poznanici mogli da preuzmu ovaj jedinstveni notni materijal.

Linkovi koji te vode direktno na društvene mreže se nalaze sa leve strane na desktopu, ili na dnu stranice na mobilnom.

Prati nas na društvenim mrežama, spremamo nova lepa iznenađenja!

Preuzmi ovde!

Note:

Tekstovi:

Pogledaj naše nastupe i projekte u pripremi!

Pin It on Pinterest

Share This